EnglishLatvianRussian
nordparts logo
EnglishLatvianRussian

Pārdomas un Pienākumi Pēc Lietota Automašīnas Iegādes

Apķer planētu tam, ja patiešām esi lemts būt par viena lietotā auto laimīgo īpašnieku! Patīkama sajūta, vai ne? Bet, pirms Tu ielec savā jauniegūtajā “dzīvniekā” un ieskriena saulrietā, ir pāris gudrības, kas jāzina un darbi, kas jāizdara. Jo, kā zināms, vecāku auto uzņemšanās var slēpt dažādus piedzīvojumus.

1. Pārbaudi un Nomaini Automobiļa Eļļu

Lūk, pirmais solis, kas jāveic, tā ir eļļas un eļļas filtra pārbaude un nomaina. Jo, nekad nevar zināt, cik ilgi iepriekšējais īpašnieks aizmirsis vai atlicis šo būtisko mīņu. Veca eļļa var vite valkāt un sabojāt motoru, tāpēc vērts sākt savu autovadības gaitu ar svaigu eļļu.

2. Pārskati un Balancē Riepas

Jaunām un vecām riepām ir milzīgas atšķirības braukšanas kvalitātē un drošībā. Tāpēc, riepu pārskatīšana un to stāvoklis ir kā vēstnesis par to, cik droši Tu jutīsies ceļā. Un, ja pie tam pietrūkst balansējums – var apdraudēt stūres sistēmas kalpošanas termiņam.

3. Apkope un Pārbaude Bremžu Sistēmai

Bremzes? Ar jauku automašīnu, bet bez labām bremzēm negribas iedomāties! Jo, tās ir Tavas un Tavu līdzcilvēku drošības garants. Šeit ir vērts ieguldīt, tāpēc, pārbaudi bremžu diskus, klučus un šķidrumu. Tāpēc, sistemātiska pārbaude un apkope glābs no negaidītām nepatikšanām ceļā.

4. Atjaunini Klimata Kontroles Sistēmu

Ir jānodrošina, ka automašīnas ‘elpos’ jeb klimata kontrole darbojas nevainojami. Jo, gan vasarā, gan ziemā gribas, lai automašīnas salons būtu pēc iespējas komfortablāks.

5. Elektronikas un Apgaismojuma Pārbaude

Mazliet tehnoloģijām! Gaismas, piekļuves sensori, navigācija un pat radio – jo šim visam jāstrādā kā labi nosmērētam mehānismam. Tavs satiksmes drošības komforts būtiski palielinās, ja tev ir skaidrs redzamības lauks un laba saziņa ar citiem ceļa lietotājiem.

6. Veic Detalizētu Tīrīšanu

Noslēgumā, taču ne mazāk svarīgi, pasargā savu auto no iekšpuses un ārpuses. Profesionāla tīrīšana un vasks liks tava auto izskatīties gandrīz kā jaunam un jo papildus aizsargās krāsu un iekšpuses materiālus.

Un, galu galā, nekad neaizmirsti, ka automašīnu kopšana ir nepārtraukts process. Par laimi, šie soļi palīdzēs tev sajusties droši savā investīcijā un samazinās nepatīkamo izdevumu iespējamību nākotnē. Lai veicas uz ceļiem – un skaties ar prieku, cik daiļš kalps tur tevi gaida, ik rītu izietot no mājām!

Diemžēl mēs nevaram atbildēt uz iespējamām kļūdām. Produkta piemērotība un pareizība vienmēr ir atkarīga no uzstādītāja. Satura kopēšana ir stingri aizliegta! Autortiesības © Nordparts Visas tiesības aizsargātas.